130 bin yeni personel aranıyor

İşverenler eleman alımına hız verdi. Geçen hafta sonu 118 bin 923 olan açık iş pozisyonu, 1 haftada 10 binden fazla arttı. Binlerce işveren 129 bin 52 çalışan arıyor.

İş arayanlarla işverenleri buluşturan Türkiye İş Kurumu'nda (İŞKUR) 118 bin 923 olan açık iş pozisyonu, 1 haftada 10 binden fazla arttı. Türkiye genelindeki açık iş ilanlarının sayısı dün 129 bin 52'ye ulaştı. Avukattan sekretere, büro elemanından inşaat işçisine, bilgisayar teknikerinden bahçıvana Türkiye genelinde yaklaşık 130 bin açık iş bulunuyor. İş arayanlar, ister İŞKUR'un internet sitesinden isterse en yakın İŞKUR İl Müdürlüğü aracılığıyla sisteme üye olup kendine uygun işe başvurabiliyor. İş arayanlar İŞKUR'un sitesine özgeçmişlerini kayıt ettikten sonra;

Kişisel bilgileriyle eşleşen iş ilanlarına doğrudan ulaşabiliyor, yurt içi, yurt dışı iş ilanlarını arayabiliyor, işverenlerle doğrudan temasa geçebiliyor.

370 BİN KİŞİYE İŞ

2017 yılı için 2 milyon kişiye istihdam hedefinde kilit rol oynayan İŞKUR, açık iş ilanlarına eleman yerleştirmenin yanı sıra verdiği eğitimlerle de çok sayıda kişiyi meslek sahibi yapıyor. Bu kapsamda İŞKUR, Ocak'ta 123 bin 57 kişiyi açtığı kurs ve programlar sayesinde iş sahibi yaptı. Ocak ayında açık iş ilanları ile iş sahibi olan kişi sayısı da 92 bin 425 kişi olarak gerçekleşti. İŞKUR, 1 Ocak-14 Mayıs arasındaki istihdamına aracılık ettiği kişi sayısı ile de rekor kırdı. İŞKUR, bu tarihler arasında tam 370 bin 536 kişiyi işe yerleştirdi.

Kaynak:http://www.posta.com.tr/130-bin-yeni-personel-araniyor-iste-istihdam-takvimi-haberi-1296431