Tüketici güveni yılın en düşüğünde

Tüketici güven endeksi kasımda yüzde 3,2 azalarak 65,2 ile yılın en düşüğüne geriledi.

Tüketici güven endeksi kasımda bir önceki aya göre yüzde 3.2 azalışla 65.2'ye geriledi ve yılın en düşük değerini aldı.

Merkez Bankası ve TÜİK işbirliği ile hazırlanan endeks mayısta yüzde 72,8 ile bu yılın en yüksek değerini aldıktan sonra düşüşe geçmiş ve ekim ayında 67,3 değerini almıştı.

Endeks kasımda gördüğü 65,2 değerinden daha düşük bir değeri en son olarak Aralık 2016'da 63,4 ile görmüştü.

Endeksin 100'den büyük olması tüketici güveninde iyimser durum, 100'den küçük olması ise tüketici güveninde kötümser durum olduğunu gösteriyor.

Kaynak:https://www.ntv.com.tr/ekonomi/tuketici-guveni-yilin-en-dusugunde,ekEPxsn1j0KBzCZkg3Rw4Q