Üniversitede Kendini Nasıl Geliştirebilirsin?


Liseyi bitirip üniversiteye geçtiğimizde aslında hayatımızın yeni bir bölümüne ilk adımımızı atarız. Birçok kişinin de söylediği gibi üniversite yılları bir öğrencinin hayatındaki en değerli zamanlarından biridir. Çünkü, bu yıllar yeni şeyler öğrenmenin, kendinizi geliştirebilmenin ve ufkunu daha da açmanın tam zamanı! İşte üniversitede kendini geliştirmenin 5 harika yolu!

Bunları yapabilmenin ise çeşitli yolları var, işte bunlardan bazıları:

1) Hedefleri yüksek tutun

Üniversite bir bakıma gençlikten yetişkinliğe adım attığımız yerdir. Yetişkinliğe giden bu yolda ise hedeflerini yüksek tutarak, kendini geliştirmek için daha çok kapı açabilirsin, ya da hedefine giden yolda yaşadıklarınla kendine birçok şey katıp yeni şeyler öğrenebilirsin. Bir iş adamı ve yazar olan Clement Stone’un da dediği gibi “Ay’ı hedefleyin, onu ıskalasanız bile bir yıldıza isabet ettirebilirsiniz.”

2) Hata yapmaktan çekinmeyin

Üniversite hayatımız sadece gençlikten yetişkinliğe değil, aynı zamanda amatörlükten profesyonelliğe de bir geçiş yaşadığımız zaman dilimidir ve kendimizi profesyonelleştirmek için yapabileceğimiz şeylerden biri yaparak öğrenmektir. Yapılan birçok araştırma da bilgiyi veya yeteneği kitaptan öğrenmektense, yaparak ve hata yaparak öğrenmenin, öğrenme ve deneyimlemeyi büyük ölçüde etkilediğini gösteriyor. Bu yüzden üniversite bizim için, hata yapabileceğimiz ve kendimizi bu çıkarımlarla geliştirebileceğimiz bir oyun parkı gibidir.

3) Yeni kültürleri deneyimleyin

Üniversite yılları hem birçok yeni kişiyi hem de birçok kültürü tanıyacağın zamanlar! Yeni kültürleri görerek ve tanıyarak perspektifini genişletebilir hem de dünyanın her yerinden arkadaşlara sahip olabilirsin. Bunu yapmak için ise üniversitelerin ve kar amacı gütmeyen kuruluşların sağladığı imkanları kullanarak yeni kültürleri keşfedebilir ve yeni diller öğrenmek için çeşitli fırsatlar yakalayabilirsin.

4) Sosyalleşin

Yeni arkadaşlar edinmek üniversite yıllarının kazandırdığı en belirgin şeylerden biridir ve genelde yeni insanlarla tanışmanın en güzel yollarından biri öğrenci kulüplerinde vakit geçirmektir. Fakat sosyalleşmek için farklı şeyler de deneyebilirsin. Mesela, okuduğun şehirde keşfe çıkmak, yeni aktivitelere katılmak arkadaşlarınla yapabileceğin birçok aktiviteden sadece birkaçı. Bu sayede yeni şeyler öğrenip deneyimlerken hem var olan arkadaşlarınla iletişimini güçlendirip hem de yeni arkadaşlıklar kurabilirsin.

5) Gelecek planları yapın

Belki gelecekte ne yapmak istediğini kestirmek karışık geliyor olabilir, fakat üniversite bunu bulmak için de kullanabileceğimiz bir yer. İlgini çeken ve hoşuna giden kulüplere katılarak ne yapmayı sevdiğini bulmak için keşfe çıkabilir ve ayrıca, çeşitli stajlarda çalışarak iş hayatını tanımak için ilk adımlarını atabilirsin. Bu yerlerde öğrendiklerinle ise gelecekte ne yapmak istediğinle ilgili sorular için kendine bir cevap bulabilirsin.

6) Anı yaşayın

Her ne kadar kendimize yüksek hedefler koyup, gelecek planları yapsan da üniversite, hayatının ve gençliğinin en güzel 4 yılı, iyi değerlendirmeyi unutma!

 

KAYNAKÇA: https://blog.youthall.com/universitede-kendinizi-gelistirmenin-5-harika-yolu/

Güncel İş Ilanları
Güncel Haberler
Güncel Duyurular
Yakın Zamandaki Etkinlikler

Sosyal medayada karmer

Bize Ulaşın

Bursa Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü
Nilüfer - Bursa
(Eğitim Fakültesi B Blok Karşısı, Halk Bankası Yanı)
Telefon : +90 224 2942810-13
E-Posta : karmer@uludag.edu.tr

Uludağ Üniversitesi

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı - 2024
Metin ULAŞ - (Yazılım)
Coşkun KAZANCI - (Grafik Tasarım)