Balkon Hobisinden Milyon Liralık Ciroya


Hobi olarak yola evinin balkonunda domates yetiştirmeye başlayan Mirgün Ünal, bugün 81 ile organik fide-tohum ve yetiştirdiği organik ürünleri satıyor.

Özel bir şirkete genel müdürlük yapan Mirgün Ünal, evinin balkonunda hobi olarak domates yetiştirmeye başladı. Yaptığı işten büyük keyif alan Ünal, 40 yaşında çalıştığı işini bırakarak Çubuk’un Eğriekin Mahallesi’nde organik tarıma başladı. 70 dönüm alana kurduğu serada organik tarım yapan Ünal, kurduğu şirketle Türkiye’nin 81 iline organik fide ve ürünleri pazarlarne, Almanya ve Lübnan’a da ihraç etmeye başlayacak. Bu sene 500 bin TL ciroya ulaşan şirketin gelecek yılki hedefi ise 1 milyon TL ciro. Hobi olarak balkonda başladığı sebze yetiştiriciliğiyle ilgili olarak Ünal şunları söyledi:

İLK OLARAK SAKSIDA EKTİM

“Evimin balkonunda saksılar içinde domates, biber, salatalık ekmeye başladım. Çok keyif aldım, uğraşmak, ürün almak, toprak, su derken ‘bir bahçem olsa’ diye düşünmeye başladım. Çubuk Eğriekin Köyü’nde arazi aldım, organik tarımla uğraşmaya başladım. Köy beni çekti, 40 yaşında şehirdeki işimi bırakarak köye yerleşmeye karar verdim.

10 KİŞİYE İSTİHDAM

Organik tarıma başlayınca işler büyüdü. MİR fideciliği kurduk, ürettiğimiz organik fideleri Türkiye’nin 81 iline gönderiyoruz. Yetiştirdiğimiz biber, domates, salatalık gibi organik sebzeleri organik pazarlarda ve büyük marketlerde satıyoruz. Keyif alarak başladığımız organik tarımla pazara girdik. Hobi olsun diye başladığımız işte şuan 10 kişiye iş istihdamı yarattık. Şimdi hedefimiz sadece yurt içi değil, Almanya ve Lübnan’a ihracat için anlaşmalar yaptık, diğer ülkelerde de pazar çalışmalarımız sürüyor.”

KAYNAK: http://www.hurriyet.com.tr/yerel-haberler/ankara/balkon-hobisinden-milyon-liralik-ciroya-41007283

Güncel İş Ilanları
Güncel Haberler
Güncel Duyurular
Yakın Zamandaki Etkinlikler

Sosyal medayada karmer

Bize Ulaşın

Bursa Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü
Nilüfer - Bursa
(Eğitim Fakültesi B Blok Karşısı, Halk Bankası Yanı)
Telefon : +90 224 2942810-13
E-Posta : karmer@uludag.edu.tr

Uludağ Üniversitesi

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı - 2024
Metin ULAŞ - (Yazılım)
Coşkun KAZANCI - (Grafik Tasarım)