Linkedin Nedir? Neden Kullanılır?


İnsanlar genellikle Linkedin’i iş bulmak ve ağ oluşturmak için kullanmaktadır. Platformda birçok deneyimli çalışan bulunmaktadır. Onlarla ağ oluşturmak ve paylaşımlarını takip ederek deneyim kazanmak özellikle gençler için oldukça önemlidir. İnsanların Linkedin’i kullanmasının diğer bir nedeni de detaylı özgeçmiş hazırlama özelliğidir. Burada iş deneyimlerinizi, başarılarınızı, aldığınız eğitimleri ve yeteneklerinizi yazarak şirketlerin dikkatini çekebilirsiniz. Linkedin’de işinizle ilgili gruplara girerek veya deneyimli kişilerin yazılarını takip ederek işinizle ilgili gelişmeleri takip edebilirsiniz.

Linkedin Nedir?

Linkedin, iş bulmak, ağ oluşturmak ve özgeçmiş paylaşmak için kullanılan bir sosyal ağ sitesidir. Ücretsiz kullanımı yanında birçok Premium üyelik seçeneği de bulunmaktadır. Platform, Premium üyeliğe geçmeden önce 7 günlük bir deneme süresi sunmaktadır. Bu sürede Linkedin’in İngilizce olarak yayımlanmış eğitimlerini izleyebilir, aldığınız sertifikayı özgeçmişinize ekleyebilirsiniz.

Linkedin ile ilgilendiğiniz alanlarda gruplara girebilir ve hashtagleri takip edebilirsiniz. Böylelikle ilgilendiğiniz alandaki deneyimli kişilerle bağlantı kurabilir ve onların paylaşımlarını takip edebilirsiniz. Bu paylaşımları takip etmek özellikle yeni trendleri kaçırmamanız adına oldukça önemlidir.

Linkedin’in 900 milyondan fazla kullanıcısı vardır. İşverenlerin %80’ini düzenleri olarak bu platformu kullanmaktadır. 2021 yılı itibariyle 5 Milyondan fazla şirket işe alım için bu platformu kullanmıştır. Bu platformu en çok %60 ile 25-34 yaş arası yetişkinler kullanmaktadır. Bunu %21 ile 18-24 yaş arası kişiler takip etmektedir.

Linkedin Ne Gibi Faydalar Sağlar?

1.Deneyimli Kişilerle Ağ Oluşturmak

Platformda işinizle ilgili deneyimli kişilerle ağ oluşturabilir ve mesaj atabilirsiniz. Onların paylaşımlarını takip etmek kişisel gelişiminiz için oldukça önemlidir.

2. İş Bulmak

Linkedin iş arayan kişiler için en doğru sosyal ağ platformudur. Yaptığınız iş ile ilgili özelleştirilmiş aramalar yaparak birçok ilana ulaşabilirsiniz.

3. Özgeçmiş Hazırlamak

Linkedin profilinizi güzelce hazırlayarak şirketlerin dikkatini çekebilirsiniz. Profilinizde iş deneyimlerinizi, yeteneklerinizi, başarılarınızı ve aldığınız kursları paylaşabilirsiniz.

4. Grupları Takip Etmek

İlgili olduğunuz konuyla ilgili gruplara girmek ve onları düzenli takip etmek oldukça önemlidir. Böylelikle ilgilendiğiniz konuyla ilgili yeni bilgiler öğrenebilirsiniz.

5. Makale Paylaşmak

İlgilendiğiniz konular hakkında makale paylaşarak etkileşiminizi artırabilirsiniz. Özellikle makale yazmak size çok şey katacaktır.

KAYNAK: https://btm.istanbul/blog/linkedin-nedir-neden-kullanilir?psafe_param=1&gad_source=1&gclid=CjwKCAjw48-vBhBbEiwAzqrZVBQLQnXSmwOdS0kLdEBodK5bQ_RYY9x-zIRo12MntP_lA57ftLLS0xoCSRcQAvD_BwE

Güncel İş Ilanları
Güncel Haberler
Güncel Duyurular
Yakın Zamandaki Etkinlikler

Sosyal medayada karmer

Bize Ulaşın

Bursa Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü
Nilüfer - Bursa
(Eğitim Fakültesi B Blok Karşısı, Halk Bankası Yanı)
Telefon : +90 224 2942810-13
E-Posta : karmer@uludag.edu.tr

Uludağ Üniversitesi

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı - 2024
Metin ULAŞ - (Yazılım)
Coşkun KAZANCI - (Grafik Tasarım)