Online Eğitim Kariyerinize Nasıl Yardımcı Olur ?

Bazı online kurslar yeni beceriler öğrenmenize veya mevcut becerilerinizi geliştirmenize yardımcı olabilir. Kariyer değişikliği yapmak veya mevcut rolünüzde ilerlemek istiyorsanız bunlar yararlı olabilir. Bundan sonra ne yapacağınızdan emin değilseniz, bazı online kurslara katılmak hangi yöne gitmek istediğinizi belirlemenize yardımcı olacaktır. Kurslar ayrıca yeni bir konuyu keşfetmenize veya ilgilendiğiniz bir alan hakkında daha fazla bilgi edinmenize olanak tanıyabilir.

Diğer online kurslar ise yeni bir kariyere başlamanıza yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Bunlar özellikle kariyer değişikliği arıyorsanız veya sıfırdan başlıyorsanız faydalı olabilir. Ne yapmak istediğinizden emin değilseniz, online kurslar seçeneklerinizi daraltmanıza ve sizin için doğru yolu bulmanıza yardımcı olabilir.

Hedefleriniz ne olursa olsun, online kurslar onlara ulaşmanıza yardımcı olabilir. Bu kadar çok seçenek varken, sizin için mükemmel olan bir kurs mutlaka vardır.

Kariyer gelişimi için en iyi online kurslar

Nereden başlayacağınızdan emin değil misiniz? İşte kariyer gelişimi için en iyi online kurslardan bazıları:

1 - Dijital pazarlama kursları

2 - İşletme eğitimleri

3 - Liderlik kursları

4 - Excel kursları

6 - Kişisel gelişim eğitimleri

7 - Koçluk kursları

Bunlar, kariyerinizi geliştirmenize yardımcı olacak en iyi online kurslardan bazılarıdır. Her biri yeni beceriler öğrenmenize veya mevcut becerilerinizi geliştirmenize yardımcı olabilir. Öyleyse neden bugün başlamıyorsunuz? Başarabilecekleriniz sizi şaşırtabilir.

Doğru kursu nasıl seçersiniz?

Hangi kursun sizin için doğru olduğundan emin değil misiniz? İşte aklınızda tutmanız gereken bazı noktalar:

1 - Hedeflerinizi göz önünde bulundurun

Öncelikle, online kurslarla ne elde etmek istediğinizi düşünün. Yeni beceleriler mi öğrenmek istiyorsunuz? Var olanları geliştirmek mi? Yoksa yepyeni bir kariyere mi başlamak istiyorsunuz? Neyi başarmak istediğinizi öğrendikten sonra, hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olacak kursları aramaya başlayabilirsiniz.

2 - Kursun saygın ve akredite olduğundan emin olun

Online kurslara bakarken, bunların saygın bir kaynaktan geldiğinden emin olmalısınız. Profesyonel bir kuruluşun veya tanınmış bir kurumun kursu akredite edip etmediğini kontrol edin. Bu, kaliteli bilgi aldığınız konusunda içinizin rahat olmasını sağlayabilir.

3 - Fiyatı göz önünde bulundurun

Elbette, online kursların maliyetini de göz önünde bulundurmak isteyeceksiniz. Bazı kurslar ücretsizken bazıları ücretli olabilmektedir. Bir kursa kaydolmadan önce fiyatı gözden geçirmeyi unutmayın.

4 - Zaman ayırma konusunda kararlı olun

Dikkate almanız gereken bir diğer husus da online bir kursa ne kadar zaman ayırmak istediğinizdir. Bazı kurslar birkaç hafta içinde tamamlanabilirken bazıları daha uzun sürebilir. Kaydolmadan önce kursa ayıracak zamanınız olduğundan emin olun.

5 - Yorumları okuyun

Son olarak, kaydolmadan önce online kurslarla ilgili yorumları mutlaka okuyun. Böylece başkalarının kurs hakkında ne düşündüğünü ve kursun sizin için uygun olup olmadığını anlayabilirsiniz.

Mevcut pek çok online kurs arasından bir tanesinin size uygun olduğundan emin olabilirsiniz. Öyleyse neden bugün başlamıyorsunuz? Neler başarabileceğinize kendiniz bile şaşırabilirsiniz.

Online kursların geleneksel eğitime göre avantajları

Online kursların geleneksel eğitime göre birçok faydası vardır. İşte bunlardan sadece birkaçı:

• Online kurslar daha esnektir ve kendi hızınızda çalışmanıza olanak sağlar.

• Online kurslara dünyanın her yerinden, istediğiniz zaman, gece veya gündüz erişebilirsiniz.

• Geleneksel kurslardan daha uygun fiyatlı olma eğilimindedirler.

• Genellikle ilgilendiğiniz konuda özelleştirilmiş online kurslar bulabilirsiniz, bu da yeni beceriler öğrenmek veya mevcut becerilerinizi geliştirmek istiyorsanız size yardımcı olabilir.

• Online kurslar yeni bir kariyere başlamak için harika bir yoldur. Bu kadar çok seçenek varken, sizin için mükemmel olan bir kurs mutlaka vardır.

• Mevcut becerileri öğrenme veya geliştirme fırsatı sunmaktadırlar.

• Yeni bir kariyer başlatmak için harika bir yoldur.

Online eğitim alırken iş ve özel hayatınızı nasıl dengeleyebilirsiniz?

Online kursların en güzel yanlarından biri, size kendi hızınızda çalışma esnekliği sunmasıdır. Ancak, bağımsız çalışmaya alışkın değilseniz bu da zorlayıcı olabilir. İşte online eğitim alırken iş ve özel hayatınızı dengelemenize yardımcı olacak birkaç ipucu:

• Kendiniz için gerçekçi hedefler belirleyin ve mola vermeyi unutmayın.

• Organize olun ve size uygun bir çalışma programı oluşturun.

• Tartışma forumları ve sohbet odaları gibi çevrimiçi kaynaklardan ve araçlardan yararlanın.

• Aileniz ve arkadaşlarınız için zaman ayırın.

• İhtiyaç duymanız halinde online kurs merkezinizden destek alın.

Bu ipuçlarını takip ederek, hayatınızda sağlıklı bir denge kurarken online kursunuzdan en iyi şekilde yararlanabilirsiniz.

KAYNAK: https://www.iienstitu.com/blog/online-egitimler-kariyerinize-nasil-yardimci-olabilir